//Mennesker begynder at dø

Mennesker begynder at dø

Inden længe (måske kun dage) begynder mennesker at dø. Mennesker, som ikke får muligheden for at sige farvel til deres kære.

Ikke fordi at familen ikke kan få et fly hjem fra Mallorca, eller fordi at døden indtræder uden varsel, fx ved et biluheld. De får ikke sagt de sidste ord, givet det sidste knus eller givet det sidste kys. Simpelthen fordi at det er for farligt.

Risikoen for smittespredning overstiger hensynet til det sidste farvel. Det er grufuldt og brutalt, men det er nødvendigt. Det komner til at forandre os som mennesker, spørgsmålet er hvordan?

I denne tid kommer vi til at balancere på kanten af fælleskabets visdom og overlevelsens forråelse. Det første har gennem tiden skabt nogle af de stærkeste samfund vi kender til, det andet har skabt nogle af de farligste.

Det er vores dannelse af et fælleskab på tværs af sociale, økonomiske og politiske skel, som gør at (næsten) ingen står alene, uanset om man er født med hjerneskade, har været ude for en ulykke eller er blevet ramt af livet.

Den form for fællesskab er ingen selvfølge. Det skal vi huske at hjælpe hinanden med at værne om. Det bliver svært, meget svært, men det bliver også helt afgørende for det samfund som følger bagefter.

Pas på hinanden! #covid19 #HuskHinanden #PasPåHinanden #CFDR

By |2020-03-26T10:52:15+00:0016/03/2020|Uncategorized|0 Comments

About the Author: